tisdag 22 januari 2013

Vår föreställning går i analys


Som en del i vårt arbete med Psykos 4.48 vill vi utbyta tankar med organisationer och yrkesverksamma som har mycket kunskap om psyket och normer kring psykisk funktion. Vi har fått så stort gensvar och ser framemot att träffa bland annat Göteborgs Psykoterapi Institut och Suicidprevention Väst framöver. 

Nyligen hade vi ett mycket givande samtal med Per Magnus Johansson, psykoanalytiker och docent i idé- och lärdomshistoria, som vi fått kontakt med genom Freudianska föreningen. Han har studerat hos franska analytikern Pierre Legendre vars text Den västerländska människans tillblivelse är en inspiration för oss i arbetet.
   Vi pratade både om enskilda scener i pjäsen och om människans psyke i stort. Vad har en analytiker att säga om det tillstånd vår karaktär befinner sig i? Vad är en psykos? Vad är melankoli? Hur påverkar en psykos språket hos den som drabbats? Samtalet kring pjästexten gav mycket nya tankar och inspiration, och ett nytt möte med Per Magnus Johansson är inplanerat.

Vi vill tipsa om Freudianska föreningens In Treatment-kvällar på House of Win-win. En lördag varje månad samtalar Per Magnus Johansson kring psykoterapi/analys utifrån avsnitt av tv-serien In Treatment. Den 2 februari är det dags igen. Ses där hoppas vi i konstkollektivet snö!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar